A szépségszalonok helyzete a koronavírus után

A szépségszalonok helyzete a koronavírus utánA koronavírus jelentősen felforgatta az egész világ működését, és különösen azokat a szolgáltatásokat, ahol a személyes részvétel, a személyes kontaktus elengedhetetlen. Ilyen pl. a szépségsarok, a szépséggel kapcsolatos szolgáltatások is, ugyanis ezekhez be kell fáradni az ügyfeleknek, és a szolgáltatást a fodrászok, műkörmösök, masszőrök stb. személyesen végzik. Mire lehet számítani a koronavírus után ezeken a helyeken?

A jelenlegi helyzetet követően még jó ideig szükség lesz megfelelő biztonsági eszközökre, ha egy szépségszalonban biztosra akarunk menni. A dolgozóknak is használniuk kell a maszkot és a kesztyűt is, valamint az ügyfeleknek is így kell érkezniük.

A rendszeres fertőtlenítés is elengedhetetlen. Amíg a koronavírus előtt gyakran elég volt naponta fertőtleníteni, addig mostantól sokkal gyakrabban lesz erre szükség, akár minden egyes vendég után is. Nem csak az eszközöket kell rendszeresen fertőtleníteni, tisztítani, hanem a helyiségeket és minden olyan dolgot is, amihez az ügyfelek hozzáértek. Ilyenek pl. a székek, ágyak, a kihelyezett újságok, szórólapok, valamint pl. a kilincsek is.