A rövid szőrű német vizslák jellemzői

A rövid szőrű német vizslák jellemzőiA rövid szűrő német vizsla nagyon népszerű kutyafajta. A fajta kifejlesztése az 1860-80-as években kezdődött, kifejezetten vadászatra fejlesztették, olyan vadászok között vált népszerűvé, akik gyalog szoktak vadászni. A cél az volt, hogy olyan kutyájuk legyen, amely megkeresi a vadat. Manapság is a kedvelt vadászkutyák közé tartozik a rövid szőrű német vizsla.

Megjelenését tekintve a rövid szőrű német vizsla általában világos gesztenye- vagy sötétebb barna, pettyes, illetve fehér alapon gesztenyeszínű foltos. 23-25 kg súlyú kutyáról van szó, erőteljes állkapcsokkal rendelkezik, feje közepes nagyságú.

A vadászok azért kedvelik nagyon, mert a kutya őrzi a vadat, az elejtett vadat pedig megkeresi, elhozza, bármilyen időjárási körülmények között.

A rövid szőrű német vizsla értelmes, könnyen tanuló kutya, és kiváló szaglással rendelkezik. Mindezek mellett mozgékony, szeret úszni és barátságos is. Ezek a tulajdonságok kiválóan alkalmassá teszik vadászati célokra. Vadászat közben bátor és kitartó, az időjárási viszonyokkal szinte egyáltalán nem foglalkozik.

Mivel viszonylag nagy méretű kutyáról van szó, így olyan családok számára ideális, akik a sportos, aktív életet kedvelik, vagy udvarral rendelkeznek, ahol megoldható a rendszeres mozgás a kutya számára. Ennek ellenére lakásban is elvan, de biztosítani kell a lehetőséget az időnkénti mozgásra.