Ezeket kell tudnod a tűzesőről

Ezeket kell tudnod a tűzesőrőlA tűzesők az otthoni kertek népszerű növényei. A növénynek számos fajtája van, de mindegyikre jellemzők az élénk virágok és a lélegzetelállító levélszínek. A leveleit télen is megtartja, így ugyan nem teljes pompájában, de az év minden napján élvezhetjük a növényt. A tűzeső tavasz közepétől nyár közepéig virágzik, így a nyári udvar és kert üde színfoltja.

A növény a félárnyákos helyeket kedveli, olyan helyre érdemes tehát ültetni, ahol napsütést is kap, de nem reggeltől estig, hanem csak a nap egy részében. Ha mégis olyan helyre ültetjük, ahol egyáltalán nincs árnyék, akkor ügyelni kell a folyamatos öntözésre, és akkor nem lesz probléma a növénnyel. Az öntözésen kívül más igényei nem nagyon vannak a tűzesőnek, ezért kimondottan ajánlott akkor, ha csak a minimális törődésre van időnk.

A tűzeső előnye, hogy nem muszáj kiültetni a szabadba, hanem lehetőség van cserépben is nevelni a növényt. Arra kell csak ügyelni, hogy minőségi virágföldet használjunk, amit minden szezon előtt érdemes cserélni. Cserepes növénynél is fontos a rendszeres locsolás, és arra is ügyelni kell, hogy ha télen kinn hagyjuk, akkor a fagyás ellen védjük a földet.

A tűzeső tőosztással szaporítható, a szaporítást érdemes a tavaszi időszak elejére időzíteni, akkorra, amikor a reggeli fagyok már elmúltak. Ültetéskor ilyenkor is ügyelni kell a tápanyag dús talajra, valamint a kiadós öntözésre is.