Hogyan válasszunk plasztikai sebészt?

Hogyan válasszunk plasztikai sebészt?A plasztikai sebészet a virágkorát éli, egyre többen vannak, akik kihasználják a különböző kezelésekben rejlő lehetőségeket. A magas kereslet hatására egyre többen vannak a plasztikai sebészek is, akik vállalják az egyes kezeléseket. Nem mindig egyszerű azonban a plasztikai sebészek közül kiválasztani azt, aki rábízzuk a saját kezelésünket, műtétünket. Lássuk, mit érdemes figyelembe venni plasztikai sebész választásakor.

Először is ellenőrizzük az egyes plasztikai sebészek tapasztalatát. Ha nagyobb, komolyabb beavatkozásról van szó, válasszunk olyan orvost, aki megfelelő gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezik az adott kezelés területén. Ezt általában az orvos weboldalán tudjuk felmérni.

A korábbi páciensek véleményeit és érdemes böngészni. Erre szintén a sebészi honlap lehet jó megoldás, de talán még jobb a plasztika sebész Facebook oldala. A Facebook oldalon olyan véleményeket találhatunk, melyeket valódi emberek, páciensek írnak, így nem kell attól tartanunk, hogy a negatív véleményeket kitörlik, mielőtt elolvashatnák mások is.

Ha már választottunk egy sebészt, akkor sem végleges még a választás, ha a műtét előtti konzultációt nem találjuk elég alaposnak, ha a kérdések nem egyediek, személyre szabottak, vagy bármi más okból kifolyólag nem érezzük jól magunkat a plasztikai műtét előtti időszakban, akkor keressünk helyette olyan orvost, akinél ezek az érzések nem jelentkeznek.